Elérhetőségek

Pintér Szőrme

Cím: 9700 Szombathely,
Király utca 17.
Telefon:
+36/94/344-464
Mobil:
+36/30/265-7318
E-mail:
pinter.szorme@gmail.com
Nyitva tartás


Környezetbarát szőrme

A természetes szőrme tiszta, fenntartható divat alapanyag, ami kisebb terhelést jelent a szemétlerakók és az óceánok számára, mint a műszőrme.

Bár a szőrme fenntartható, még sok mindent lehet tenni a „körforgásos gazdaság”, pontosabban a „körforgásos divat” elősegítése érdekében. A szőrme különböző méretekben fenntartható, attól függően, hogy vadon élő, vagy tenyésztett állatok szőrméjéről van szó.

Vadon élő állatok szőrméje

A vadon élő állatok szőrméje helyi forrásból, nem nagyüzemi tenyésztésből származó természetes ruhaalapanyag. Ezek a szőrmék a világ szőrmegyártásának kb. 20%-át, Észak-Amerika szőrmegyártásának pedig közel 50%-át teszik ki.

A szigorú szabályozásnak és a professzionális, független irányításnak köszönhetően a legfontosabbnak számító észak-amerikai prémes állatok ma is ugyanolyan bőségben fordulnak elő, mint valaha. Minden napjainkban használt szőrme nagy egyedszámú és nem veszélyeztetett fajból származik.

Az észak-amerikai tapasztalat azt mutatja, hogy a vadállomány fenntartható csökkentése az egész vadpopuláció számára előnyös lehet. A közösségek és a kormányok inkább nyomon követik és felügyelik a begyűjtött egyedek számát és az állatpopuláció egészségi állapotát, mint hogy az adófizetők pénzéből állami prémvadász programokat finanszírozzanak és működtessenek. Ez teljes mértékben fenntartható és kihasználja a természet adta lehetőségeket, és egyúttal biztosítja azt is, hogy az ökológiai lábnyom minimális vagy pozitív legyen.

 

A szőrme szektor felelősségteljes és szigorúan szabályozott, a szektor működésében létfontosságú szempont az állatjólét és a fenntarthatóság.

A szőrmeipar az egyik legrégebbi iparág, amely büszke az örökségére. Az iparág számára a magas állatjóléti és környezetvédelmi előírások létfontosságúak, a szereplők pedig szigorú előírásoknak megfelelően, tudományos alapokon és független ellenőrzés mellett végzik a tevékenységüket. A szektor jelszava napjainkban a fenntarthatóság. Reméljük, hogy az általunk kidolgozott innovatív eljárások és megoldások a szőrme szektor számára egy még sikeresebb időszak kezdetét jelentik.

Környezetbarát szőrme

Vissza az előző oldalra!
Pintér Szőrme - MagyarPintér Szőrme - Német